Yritys

Pirtakka Veljekset Hälikkä Ay on vuonna 1975 perustettu mäntyharjulainen yritys. Yrityksen taru alkoi massiivipuisten huonekalujen valmistuksesta, vaihtuen myöhemmin rakennustarvikkeiden ja -materiaalien myyntiin.

Huonekalujen valmistus 1975-2012

Pirtakka keskittyi korkealaatuisten huonekalujen valmistamiseen, joka jatkui 35 vuoden ajan. Yritys tunnettiin tuotteiden korkean laadun lisäksi laajasta, asiakkaiden tarpeiden ja markkinatilanteen mukaan aktiivisesti muuttuvasta mallistostaan. Tuotteita valmistettiin myös mittatilauksena, asiakkaan toiveiden mukaisesti. Yritys työllisti parhaimmillaan useita kymmeniä henkilöitä.

Pirtakka aloitti huonekalujen valmistuksen valmistamalla kaappikelloja ja perinteisiä pirtinkalustoja. Vuosien kuluessa tuotanto monipuolistui ja uusia tuotteita on kehitettiin vanhojen klassikoiden rinnalle, pääasiallisina kohteina olivat kodit ja erityisesti vapaa-ajan asunnot. Valmistusmateriaali oli pitkään puhtaasti supisuomalainen mänty, mutta 2000-luvulla materiaalivalikoimaan otettiin mukaan myös koivu. Pirtakka keskittyi tarjoamaan kotimaisen, ekologisesti kestävän vaihtoehdon ulkomaiselle huonekalutuonnille: yrityksen tuotteet oli tehty kestämään sukupolvelta toiselle.

Tunnustuksena tekemästään työstä Pirtakka on saanut Mäntyharjun "Vuoden Yrittäjä"-palkinnon vuonna 1987 sekä "Maakunnallinen Yrittäjä"-palkinnon vuonna 1996.

Pirtakka keskittyi pääasiassa kotimaan markkinoihin, jossa asiakkaina olivat yksityiset huonekaluliikkeet ympäri maan sekä ketjuista mm. Isku. Historiansa aikana Pirtakka on toimittanut kalusteita myös ulkomaisille asiakkaille, erityisesti Japaniin.

Rakennustarvikkeet ja -palvelut 2010-

Keväällä 2010 Pirtakka laajensi liiketoimintaansa, aloittaen rakennustarvikkeiden ja -materiaalien myynnin Mäntyharjulla. Samalla huonekalujen valmistus jäi asteittain taka-alalle, ja vuonna 2012 rakennustarvikkeiden, -materiaalien ja -palveluiden myynti olivat yrityksen pääasiallinen toimenkuva.